Gostujuće predavanje Ivana Stikića (Munzesky Games Studio) o game developmentu

Ivan Stikić, suosnivač Munzesky Games Studia, održaće gostujuće predavanje u sredu, 27. februara, u 10 časova ( Maršala Birjuzova 12) na predmetu Digitalna umetnost. Ivan će pričati o svojim iskustvima u game developmentu i kako neko ko ne dolazi iz IT sveta pristupa razvoju svojih projekata i rešavanju problema.

Jezgro Munzesky Games Studija čine Aleksandar Petrović i Ivan Stikić, obojica po zanimanju slikari sa zajedničkom ljubavlju prema fikciji i naučnoj fantastici. Ideja da počnu da prave video-igre se prirodno nametnula, jer im video-igre kao specifična forma medija omogućavaju da svoje klasične veštine (crtanje, slikanje, vajanje) najbolje primene, a da i dalje ostanu u domenu umetničkog izražavanja.

Ivan i Aleksandar trenutno rade na dva projekta.

“Sol Invictus” je naučno-fantasična “point and click” avantura smeštena u kvaziutopijsku budućnost Sunčevog sistema koja prikazuje svet autoritarne vlasti i korporativnih mahinacija u dugogodišnjem sukobu protiv odbegle A.I.

Likovi u igri su snimani realni (kostimirani) ljudi i kombinovani sa crtanim pozadinama i 2D animacijom.

“Munze 22” je takođe “point and click” avantura, ali u žanru komedije i parodije. Igrač je u ulozi lokalnog dokoličara, koji sve što želi jeste da nabavi pivo posle 22 časa za vreme prohibicije. To je inicijalna kapisla koja ga pokreće da u toku jedne večeri upliva u avanturu iz koje izlazi kao “local hero” i osvaja “ribu koju gotivi”. Radnja je smeštena u romantizovanu verziju Zemuna, u igri grad zvani Munze.

Predavanje je otvoreno za sve studente.

Pogledajte trejler igrice “Sol Invictus”

https://youtu.be/Rm5WNhvZ_CM

 

Leave a comment