MONTAŽA, REŽIJA, DIZAJN ZVUKA I GLUMCI AKADEMIJE U SERIJI „KALKANSKI KRUGOVI“ NA RTS1

 

TV serija “Kalkanski krugovi”, zasnovana na porodičnoj drami prožetoj elementima misterije, od 20. marta 2021. godine, vikendom biće emitovana na Prvom programu Radio televizije Srbije.

Sukob dve porodice živopisnog dela Dola, koje kriju tajnu čuvanu decenijama potpisuju glumci, reditelji, montažeri i dizajneri zvuka Akademije umetnosti u Beogradu.

Glavnu žensku ulogu, Mionu, ćerku glavnog junaka, tumači naša apsolventkinja glume Ivana Zečević.

Ostale uloge poverene su našim dipl. glumcima i profesorima: Marku Gveru, Igoru Đorđeviću, Jakovu Jevtoviću i Valdimiru Kerkezu.

Montažu serije koja, kažu, predstavlja nešto specifično u domaćoj filmskoj produkciji jer je snimana u neobičnom ambijentu, potpisuje Aref Zaabi, dipl. montažer naše Akademije.

 

Pomoćnik reditelja bio je naš dipl. reditelj Miloš Radunović, a snimatelj tona Vladimir Ćuk, naš dipl. muzički producent i dizajner zvuka.

Pored borbe dveju familija, zaplet čine lepe i teške ljubavne priče, kao i odnosi roditelja i dece. Mlađi naraštaji, tinejdžeri iz sela Dol, povezali su se za razliku od starijih koji nose breme prošlosti. Priča se kroz “flešbekove” vraća na početak 20. veka, kada su se odigrali događaji čije posledice likovi i danas osećaju. Postoji misterija koja više od 120 godina progoni meštane sela Dol. Prošlost opominje, opterećuje, obavezuje, usmerava junake.

Deset epizoda serije snimano je tokom avgusta i septembra 2021., u selu Jelovik kod Aranđelovca, u blizini planine Bukulja.

Leave a comment