RADIONICA ZA RAZVOJ FILMSKIH PROJEKATA  ZA REDITELJE I PRODUCENTE NA MARTOVSKOM FESTIVALU

 

Profesorka Akademije umetnosti u Beogradu, dr Jovana Nikolić, pokrenula je novi Program za umetnički i profesionalni razvoj za reditelje i producente, koji u svom dodsadašnjem radu nisu realizovali dugometražni igrani film.
Ona će za sve naše studente režije i produkcije održati radionicu, u okviru Martovskog festivala u Beogradu, u periodu od 21. do 24. aprila 2021. godine, u beogradskom Domu omladine.

U četvrtak, 25. marta 2021. godine, od 19h, biće prikazan dokumentarni film “Wongar”, Andrijane Stojković, u Domu omladine Beograda, u okviru programa DOK CINEMA DOB. Reč je o filmu koji je 2018. godine dobio Grand Pri Martovskog festivala, a zatim sa velikim uspehom prikazan na festivalima IDFA i Hot Docs. Sa nagrađivanom rediteljkom,nakon projekcije, razgovor će voditi upravo Jovana Nikolić, autor i moderator programa DOK CINEMA DOB, profesorka produkcije na našoj Akademiji.

Belgrade March Debut Workshop

Martovski festival pokreće novu radionicu za razvoj projekata igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova, autora i producenata, koji u svom dosadašnjem radu nisu realizovali dugometražni film.  Internacionalni tim eksperata, blagovremenim promišljanjem filmskog izražavanja sa aspekta režije, produkcije i plasmana, imaće za cilj da razvije potencijal šest do osam odabranih filmskih projekata i pruži podršku profesionalnoj afirmaciji debitanata.

Rediteljsko-producentski timovi, dva najbolja projekta po izboru tutora, biće nagrađeni stipendijom za profesionalni razvoj i razvoj projekta.

Eksperti:

Jovana Nikolić, producentkinja (Prababa produkcija, RS), Andrijana Stojković, rediteljka i producentkinja (All Inclusive Films, RS), Sari Volanen, TV urednik (New Cinema YLE, FI), Barbara Dukas, rediteljka (Drama ISFF, GR), Vreme održavanja: 21-24. april 2021. godine

Uslovi za prijavljivanje:

Prijave su otvorene za sve autore i studente Akademije iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Albanije,  koji prilikom prijave na konkurs podnesu na engleskom jeziku sledeću dokumentaciju projekta na kojem rade: cover page sa naslovom i kontakt podacima nosioca projekta, logline, sinopsis, scenario, ili tritment (u slučaju dokumentarnog filma), rediteljsku eksplikaciju, producentsku eksplikaciju, biografije scenariste i reditelja, profil producentske kuće, vremenski plan realizacije, budžet i finansijski plan, mood pictures/mood board/teaser i link ka prethodnim radovima.

Radni jezik radionice biće engleski jezik.

Prijava je besplatna, a rok za prijavljivanje je 05. 04. 2021. godine.

Prijave se podnose slanjem kompletne dokumentacije istovremeno na sledeće email adrese: jovan.pantovic@martovski.rs , jovana@prababa.rs

Izbor učesnika biće objavljen najkasnije do 12. marta 2021. godine.

Program radionice pogledajte OVDE

Leave a comment