Projekcija filmova iz selekcije CILECT PRIZE 2013.

CILECT logoU petak, 24. maja 2013. godine, u Plavoj sali Akademije umetnosti (Nemanjina 28), sa početkom u 14 časova, biće prikazan program najboljih filmova iz selekcije CILECT PRIZE 2013., koji je izabrao šestočlani žiri sastavljen od studenata Akademije umetnosti (TV režija, Filmska i TV montaža, Dizajn zvuka i muzička produkcija, Fotografija, Produkcija u umetnosti i medijima, Dramaturgija).

Žiri je pregledao filmove od 13. do 21. maja, a ovogodišnja selekcija je obuhvatila 209 ostvarenja, od čega 48 animiranih, 62 dokumentarna i 99 kratkih igranih filmova.

Pored filmova koje Akademija umetnosti predlaže kao najbolje kandidate za nagradu CILECT PRIZE 2013, na projekciji će biti prikazana i tri filma iz prethodne školske godine koja su osvojila najviše glasova međunarodnog žirija, sačinjenog od studenata filmskih škola – članica CILECT-a:

THE TIME WE HAVE (DDF / Danska / dokumentarni) 25min

ABUELAS ( NFTS / UK / animirani) 10min

SILENT RIVER (HFF/M / Nemačka / igrani) 30min

CILECT je udruženje najvećih svetskih filmskih i televizijskih škola, u čije redove se ponosno svrstava i Akademija umetnosti. Asocijacija je osnovana s ciljem da omogući razmenu ideja među institucijama-članicama; pomogne boljem razumevanju budućnosti obrazovanja kreativnih kadrova u filmu, televiziji i srodnim medijima; kao i da doprinese širenju audo-vizuelne pismenosti, razvoju kulture i komunikacije i upotrebi audio-vizuelnih medija u domenima obrazovanja, informisanja i istraživanja.

Leave a comment