TADIJA MILETIĆ – DIPL. DRAMATURG AKADEMIJE DOBITINIK STIPENIJE FONDACIJE MENSA INTERNATIONAL

 

Tadija Miletić, dipl. dramatug Akademije umetnosti  u Beogradu izabran je za jednog od pet ovogodišnjih stipendista Fondacije Mensa International, u velikoj konkurenciji prijavljenih iz 58 zemalja sveta.

Stipendija se dodeljuje za ostvarene rezultate u dosadašnjem radu i kao podrška dovršetku doktorskih studija, a odluku je doneo međunarodni žiri nacionalnih Mensi širom sveta.

Tadija je trenutno je na doktorskim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu. Radi u Operi i teatru Madlenianum od 2007. godine. U decembru 2011. godine, zajedno sa dvadesetak uspešnih mladih umetnika osniva organizaciju “Kulturni element”, sa kojom je do sada imao oko stotinu kulturnih i humanitarnih aktivnosti.

Režirao je četrnaesat projekata i imao trinaest asistencija režije, a kao dramaturg radio je u brojnim projektima. Bio je predsednik žirija nekoliko književnih manifestacija i pozorišnih festivala, a član je predsedništva Mense Srbije, gde je od 2014. godine glavni i odgovorni urednik časopisa „MozaIQ“. Od 2015. godine radi kao urednik za Festival monodrame i pantomime, kao i za Novi Tvrđava teatar, gde 2017. godine postaje glavni i odgovorni urednik.

Autor je televizijske serije “Prva tarifa”, koja je premijerno prikazana na Prvoj televiziji. Aktivno drži operska i literarna predavanja i seminare širom zemlje. Stručno se usavršavao u Monaku u Operi Monte Karlo i u Nagoji u Japanu.

Tadija Miletić diplomirao je dramaturgiju u klasi prof. Siniše Kovačevića na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Kolektiv Akademije umetnosti u Beogradu čestita svom izuzetnom studentu na ovom prestižnom profesionalnom postignuću.

Leave a comment