Veče studentskih filmova Akademije umetnosti u Beogradu

Akademija umetnosti u Beogradu, zajedno sa Akademijom 28, organizuje besplatnu projekciju studentskih filmova u ponedeljak, 4. februara, od 20 časova u Velikoj sali Akademije 28 (Nemanjina 28).

Biće prikazani kratki igrani filmovi različitih žanrova u trajanju od 75 minuta studenata/autora Dušana Peruničića, Stefana Petronijevića, Nikole Gačpara, Nine Jovanović i Sare Marković. Filmovi su ispitni filmovi treće godine, osim filma Sare Marković koja će se predstaviti svojim diplomskim filmom „Brazilka“, koji je pred kraj godine na svom premijernom prikazivanju doživeo ovacije pred prepunom salom Doma omladine.

Za 75 minuta odabranih studentskih filmova imaćete priliku da vidite naučno-fantastičnu melodramu o profesoru koji zbog jedne studentkinje konačno otkriva slobodu, priču o dvojici dezertera iz rata, ali i realnosti, o tome šta se dešava kada pokušate da promenite partnera, a zapravo budete zamenjeni vi, i zašto mladoj glumici počinju da se dešavaju stvari kao i junakinji koju tumači.

Film „Brazilka“, koji je već stekao svoje obožavaoce, donosi urnebesnu priču – sa stola za depilaciju!

Veče studenstkih filmova je i prilika za one koji razmišljaju da upišu režiju da dođu i vide kako izgledaju prvi rediteljski koraci, da se oslobode i uvere da Akademija umetnosti u Beogradu pruža apsolutnu podršku svim talentovanim mladim ljudima.

Ovo veče je uvod pred veliku noćnu reviju nagrađenih filmova profesora i studenata Akademije umetnosti u Beogradu u čast preminulog osnivača i direktora AU Dušana Đokovića.

Vidimo se!

Revija filmova

Leave a comment